vardagen och området

Tänkte berätta lite om vardagen här. En vanlig skoldag stiger vi upp halv 7, duschar och äter frukost. Barnen anländer till skolan strax efter  7 och framåt. Då börjar de städa skolgården. Vi hjälper till i Nursery och KG, de börjar sina lektioner vid 9. De sjunger en stund sen börjar undervisningen. De använder sig av CANS systemet. Colors måndagar, Alfaphet tisdagar, Numbers onsdagar, Shapes torsdagar, och fredag repetition.

Kalabule heter området som vi bor i, är en liten plats utanför Kasoa. Om man ska posta brev, växla pengar åker man in till Kasoa. Som tur är det nära, bara 5 min med tro-tro. Däremot om man ska ta ut pengar, måste man åka in till huvudstaden Accra, och det kan ta alltifrån 40 min till 3 timmar beroende på trafiken.

Det är svårt att de vart ett område börjar och slutar. Det är inte skyltat eller så på samma sätt som hemma. Så det är ganska förvirrande. Speciellt på småvägarna, där står det ingenting!

Väldigt många hus här står ofärdiga; inga fönster, dörrar, vissa har inte ens tak. Jättemånga hus är så. Vissa som inte har råd med hus bor i plåtskjul. Man förstår inte hur en familj kan få plats i ett litet skjul, att de faktiskt är deras boende.  Vi har inte gått runt så mycket i området, man känner sig så utstirrad, och man vetinte hur långt man kan gå, man måste ju hitta tillbaks också ,hehe.

Elen här går ut lite då och då. Man måste vara beredd med pannlampa på kvällen, så man ser någonting när man lagar mat/är i badrummet. Det blir verkligen kolsvart på en timme här.

Madame (hon som vi bor hos) är snäll men tystlåten. Känns som att man själv måste fråga om allting. Hon har inte sagt så mycket om någonting. Ashley sa att det är så hon är.


Kommentarer
Postat av: nea

Oj, allt är verkligen annorlunda :o När jag var i Kina var det också jättemånga hus som stod ofärdiga, dom verkade inte ha planer på att bygga färdigt det heller :/ det var sorligt att se.



Puss på dig!

2009-12-26 @ 13:00:57
URL: http://nealiten.blogg.se/
Postat av: challe

neapea: Jaa :O känns så skumt att folk verkligen har det så här, vissa har knappt råd med mat.

åhh :(

kram!

2009-12-27 @ 12:27:06
Postat av: åsa

sjukt kul att läsa om hur det är, hoppas du trivs jättebra gumman, det låter så häftigt att jag blir helt avundsjuk :D

2009-12-27 @ 13:09:24
Postat av: challe



Åsa: Ja, jag trivs! :) Aww:) kram, saknar dig !

2009-12-28 @ 14:56:07
Postat av: Lena

Det är så härligt att se bilderna, även om jag förstår att det tar evigheter för dig att ladda upp dem:) och det är så kul och intressant att höra berättat hur vardagen är. längtar väldigt mycket efter dig. kram

2009-12-30 @ 09:51:40
Postat av: Charlotte

Mamma: Har jättemånga bilder, men tar år och dar att ladda upp. Skulle iofs kunna skicka ner ett usb, så skulle ni kunna tömma de på externa hårddisken, så att de inte försvinner? Wiie så bra då:) Detsamma, Kramar

2010-01-02 @ 18:14:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0