Tillbaka fran Norr

I lordags kom vi hem fran varan norrresa. Sa vi var borta i 8 dagar.

Vi borjade varan resa med att aka till Mampong for att besoka en kakaofarm, dar de visade oss olika kakaoplantor och berattade om farmen och om hur man framstaller kakao. Sedan bar det av till Kofuridua dar vi stannade 1 natt, och besokte Akaa Falls, en vattenfall som i sig var ganska litet, men som hade jattehaftig omgivning! Helgrymt! Sen blev det Kumasi, efter det lunchstopp i Kintampo, for att aka vidare till Tamale. Dar vi bodde pa varldens samsta hotell! Al Hassan bodde vi pa, dubbelrum utan toa, dusch. Det som var det samsta med det var att det var seriost som en bastu i  rummet, var sa jakla varmt! Vi ar vana att ha det varmt med det har var verkligen for varmt, allting var varmt, inget luftinslapp typ. ursch.

Tankte dagen efter ta en buss fran tamalde till mole national park, men nar vi kom dit for att kopa biljett sa sa de att bussen var sonder och inte skulle ga pa typ hela vecka. Sa tillslut sa hittade vi en losning, trotro till damongo (inte damongo junction utan damongo stad). Vilken helvetesresa! Vagen var hemsk, kandes seriost som att bussen skulle tippa over hela tiden, akte pa en dirt road som var dalig och det hade regnat sa da blev den annu mer gropig. verkligen ingen kul resa! Men vi kom iallafall till Mole, pjuh! Vi var dar i 3 natter. Bodde pa parkens hotell. Gick safari, vi tog afternoon walk; Gick tillsamans med 2 andra, en forfattare fran usa och holl pa med woodarts, hon var fran holland, sa jakla coola manniskor! :) Det var jattekul att ga safari, dock trodde jag att landskapet skulle vara haftigare. Men men, fick iallafall se flera stycken elefanter pa nara hall!

Dagen efter safarin bestamde vi oss for att aka till en gammal by, Larabanga och besoka den kanda mosken. Mosken var riktigt haftig. Efter det sa gick vi runt och fick se vart byns folk hamtade vatten, skolan och deras hus; Dock skedde ett litet missode pa vagen hem; Akte motorcyckel med en kille som var varan guide. Nar jag skulle satta mig sa rakade mitt smalben komma emot nagot pa motorcyckel som var skitvarmt och jag brande mig, lyyyckat! Typsikt mig att gora natt sa klantigt.

Efter Mole, sa akte vi till Kumasi och var dar i 2 natter, for nar vi akte dit iborjan sa hann vi inte se nagot av kumasi. Var kul, gick till deras art centre, kopte nagra coola malningar. At pa vic baboos cafe, jaklar vad manga obrunis dar ar dar, stallet for obrunis (vit manniska, alla barn sager allting obruni efter en pa gatorna) att vara i Kumasi; Vi traffade till och med Lucian, en engelman som vi sag i kasoa, hur stor chans liksom?? Hahahaha :)

Imorrn aker vi till Big Millys for att ha det skont, ska vara dar i 10 dagar. Sa kommer hem till cosmic nasta torsdag, sedan borjar skolan igen veckan efter.

En dalig grej eller ja det ar bra ocksa men det ar att de har anstallt en franskalarare, som ska komma efter lovet. Nar vi gjorde det nya schemat sa tog vi manga franska lektioner for att da hade de inga larare sa da hade de inga franska lek, sa nu nar det kommer en franska larare sa forsvinner vara creativity lessons. Kanske inte alla men nagra. Far se hur vi ska losa det, for vi vill garna ha vara lekioner.

Kram

Lange sedan

Det var ett bra tag sedan jag skrev nagot i bloggen. Jaja, sa kan det bli. Sa nu skriver jag om allt mojligt jag kommer pa att skriva om.

Vad har vi gjort den senaste tiden da? For nagra veckor sedan akte vi till Beyin, en by 6 timmar bort ungefar. Dar bodde vi pa ett jattemysigt stalle, hade det helmysigt. Var en otroligt fin utsikt over stranden, paradiskansla. Men slappade gjorde vi icke bara, vi gjorde ocksa annat. Vi besokte Nzulezo - The Stilted Village, for att komma dit var man tvungen att aka en kanot tur, forst genom djungeln och sedan ut pa sjon. Kanotturen var riktigt haftig! Allting dar var sa rofyllt, lungt.

Nursey barnen blir bara fler och fler, nu ar de 31 stycken. Far ej plats i nursery-KG klassrummet, utan de minsta maste vara ute pa verandran. For nagon vecka sedan var Ruth (nursery lararen) sjuk, och da var det verkligen kaos! Sara och jag var ensamma med nurserybarnen, kunde ha vart en battre dag. Som tur var R. bar borta en dag.

Mamma och pappa har kommit ner hit och halsat pa. De har vart har i 2 veckor, aker hem idag. Har vart riktigt kul att se de, stannade pa Big Millys, basta stallet! :)

Nasta vecka pa torsdag ar det Our Day, avslutningsdag innan det langa pasklovet. Da har barnen inga lektioner och bara har kul. Jag och Sara funderar pa att mala barnen med ansiktsfarg som mamma och pappa tog med.

Sen blir det langlov,  3 veckor. Da ska vi gora varan norr resa, aka upp till norra ghana. Mole National Park, och forhoppningsvis se coola djur! Ser mycket fram emot varan resa, har planerat den enda sen vi kom hit!

Eftersom det var sa lange sen jag skrev sa orkar jag inte skriva sa mycket om allt, men om det ar nagot speciellt jag har skrivit som nan vill veta mer om, sa fraga.

Hoppas allting ar bra med er dar hemma!

Massa Kramar

RSS 2.0